:: CCC Question and Answers ::

 

DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 10

1. A light pen
a. Is a pointing device
b. Is an optical scanner
c. Uses magnetic Ink
d. None of the above


2. Which of the following devices can be used to directly input printed text?
a. OCR
b. OMR
c. MICR
d. None of the above


3. An input device that uses switch contacts placed under a plastic pad which may be inscribed with symbols is known as:
a. Punched card
b. Touch pad
c. Punched paper tape
d. None of the above


4. Which of the following memories must be refreshed many times per second?
a. Static RAM
b. Dynamic RAM
c. EPROM
d. ROM


5. MIPS stands for
a. Millions of Instructions Per Second
b. Multiple Instructions Per Second
c. Multiple Information Per Second
d. None of the above


6. Computer’s speed in measured in
a. Minute
b. Second
c. Clock cycle
d. Edit, Paste special


7. Which command is used to establish a link between a source document and a destination document?
a. Tools, Link, Document
b. Tools Link
c. Edit, Link
d. Edit, Paste Special


8. Which is true when you insert an excel worksheet into a word document?
a. Word is the destination document
b. Excel is the destination document
c. The worksheet is the destination document
d. The document is the source document


9. Pictures or drawings, typically displayed on a VDU to allow users to select program options is called
a. Graphics
b. HIPO charts
c. Icons
d. None of the above


10. A monitor looks like a TV set but it does not 
a. Receive TV signals
b. Give a clear picture
c. Display graphics
d. None of the above


11. For large networks, ………… topology is used.
a. Bus
b. Star
c. Ring
d. None of the above


12. When sharing data in Office, the …….. document is the document in which the data was first entered.
a. Source
b. Destination
c. Original 
d. Primary


13. Which option enables automatic updated in destination document?
a. Embedding 
b. Objects
c. Links
d. Relationships


14. While typing in a word field manually, what must you press to insert the code’s braces?
a. Ctrl + F6
b. Ctrl + F9
c. Alt + F11
d. Shift + F12


15. Which of the following a search engine continuously sends out that start on a homepage of a server and pursue all links stepwise?
a. Spiders
b. Packets
c. Cookies
d. None of the above


16. Which one of the following can be entered as a number in a cell?
a. 1,300.00
b. (5000.00)
c. 1.1e + 2
d. All of the above


17. Software instructions intended to satisfy a users specific processing needs are called …………
a. System software
b. Microcomputer
c. Documentation
d. Application software


18. The disadvantage of dynamic RAM over static RAM is:
a. Higher power consumption
b. Variable speed
c. Higher bit density
d. None of the above


19. What would you use for immediate, real-time communication with a friend?
a. Instant Messaging
b. E-mail
c. Usenet
d. Blog


20. Which of the following function will return a value of 8?
a. ROUNDUP (8.4999, 0)
b. ROUNDDOWN (8.4999, 0)
c. ROUND (8.4999, 0)
d. Both (b) and (c)

 

 

Click on Link for Next Page

 

 

 

Next Page>>

See Also :

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 1

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 2

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 3

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 4

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 5

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 6

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 7

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 8

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 9

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 10

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 11

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 12

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 13

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 14

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 15

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 16

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 17

   
 

Answers :

1. (a) 2. (c) 3. (d) 4. (b) 5. (a) 6. (c) 7. (d) 8. (a) 9. (c) 10. (d) 11. (b) 12. (a)
13. (c) 14. (b) 15. (b) 16. (c) 17. (d) 18. (c) 19. (a) 20. (d)
  

 
 

Quick Links

| Home | C Language | All India Entrances | Previous Year Papers | Software Projects

| Project Reports | Job Alerts & Notifications | Technical Interview Questions |

| Audio Visual Notes |