:: CCC Question and Answers ::

 

DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 9

1. The computer consists of
a. I/O device
b. Memory
c. CPU
d. All the above

2. The memory which is programmed at the time it is manufactured is
a. ROM
b. RAM
c. EPROM
d. PROM

3. UNIVAC is-
a. Universal Automatic Computer
b. Universal Automatic Computer
c. Unique Automatic Computer
d. Unvalued Automatic Computer

4. Terminators are used in .. topology.
a. Bus
b. Star
c. Ring
d. Mesh

5. You can select all the slides in the presentation by pressing the following key:
a. Ctrl + Shift
b. Alt + Ctrl
c. Ctrl + A
d. Shift

6. Offline device is
a. A direct access storage device
b. A device which is connected to CPU
c. A device which is not connected to CPU
d. An I/O device

7. Microprocessor was invented in
a. 1970
b. 1971
c. 1972
d. 1973

8. The smallest unit of storage is 
a. Bit 
b. Byte
c. Kilobyte
d. Megabyte

9. An application can be opened through shortcut on desktop by
a. Double clicking on its shortcut
b. Right clicking and choosing "Open" option
c. Selecting the icon and pressing Enter key
d. All of the above

10. A Laser printer uses
a. Raster scan
b. Camera lens
c. Heat sensitive paper
d. None of the above

11. How many scroll bars can be visible on the text area if your document is over 100%
a. Two 
b. One
c. Three
d. Four

12. LILO is used for
a. Creation of book diskette
b. Managing Linux network
c. Multiboot
d. Linux configuration

13. Which windows program do you use to manage folders and files?
a. Accessories
b. Control Panel
c. Explorer
d. Office

14. Impact printer operates like a
a. Typewriter
b. Laser
c. Pen
d. None of the above

15. What does the disk drive of a computer do?
a. Rotate the disk
b. Read the disk
c. Load a program from the disk into the memory
d. Both (b) and (c)

16. Which of the follwing is the default view that allows you to see one slide at a time and edit it?
a. Slide Sorter
b. Normal
c. Outline
d. Notes

17. The .......... provides access to all active application by maintainning a row of open application title boxes.
a. Title bar
b. Task bar
c. Start menu
d. None of the above

18. The entire worksheet in Excel can be selected by
a. Ctrl + Spacebar
b. Ctrl + Shift + Spacebar
c. Shift + Spacebar
d. All of the above

19. Lowest unit of speed is
a. Millisecond
b. Micro second
c. Nano second
d. Pico second

20. Which connector STP uses?
a. BNC
b. RJ-11
c. RJ-45
d. RJ-69

 

Click on Link for Next Page

 


 

Next Page>>

See Also :

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 1

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 2

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 3

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 4

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 5

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 6

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 7

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 8

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 9

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 10

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 11

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 12

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 13

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 14

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 15

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 16

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 17

   
 

Answers :

1. (d)   2. (d)   3. (a)    4. (a)    5. (c)    6. (c)    7. (b)   8. (a)    9. (d)   10. (a)  11. (b) 12. (c)

13. (c)  14. (a)  15. (d) 16. (b) 17. (b) 18. (b) 19. (d) 20. (c)

 
 

Quick Links

| Home | C Language | All India Entrances | Previous Year Papers | Software Projects

| Project Reports | Job Alerts & Notifications | Technical Interview Questions |

| Audio Visual Notes |