:: CCC Question and Answers :: (Page -27 of Total Pages - 87)

DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 6

  1. 1.    MICR stands for

    a.    Magnetic Ink Character Reader

    b.    Magnetic Ink Code Reader

    c.    Magnetic Ink Cases Reader

    d.    None

    2.    The opening screen consists of our main components these are

    a.    Windows desktop

    b.    Start button

    c.    Notification area

    d.    All of the above

    3.    Which command is used to start a slide show?

    a.    Edit

    b.    Slide Show

    c.    File

    d.    Tools

    4.    Main memory is also known as ……..

    a.    Hard Disk

    b.    ROM

    c.    RAM

    d.    Floppy Disk

    5.    VGA is

    a.    Video Graphics Array

    b.    Visual Graphics Array

    c.    Volatile Graphics Array

    d.    Video Graphics Adapter

    6.    CGI stands for?

    a.    Common Graphics Interface

    b.    Common Gateway Interchange

    c.    Common Gateway Interface

    d.    Computer Gateway Interface

    7.    What is the shortcut key to open windows ex-plorer?

    a.    Windows key + E

    b.    Windows key + W

    c.    Windows key + O

    d.    Ctrl + O

    8.    The set of processed data is called?

    a.    Data

    b.    Data Processing

    c.    Database

    d.    Information

    9.    Full form of WORM is

    a.    Write once read many

    b.    Write on Random memory

    c.    Work on real memory

    d.    None

    10.  Palettes that can be rear-off are

    a.    Line colour

    b.    Fill colour

    c.    Font colour

    d.    All of the above

    11.  To select a column the easiest method is to …….

    a.    Double-click any cell in the column

    b.    Drag from the top cell in the column to the last cell in the column

    c.    Click the column heading

    d.    Ctrl + A

    12.  …….. is the high speed memory used in the computer.

    a.    RAM

    b.    BIOS

    c.    Hard disk

    d.    Cache

    13.  The top most bar in any application window is the ………

    a.    It displays the name of the document or application/Title bar.

    b.    Menu bar

    c.    Toolbar

    d.    Status bar

    14.  Every device on the Internet has a unique …….. address (also called an “Internet address”)

    a.    DH

    b.    IPVPP

    c.    DTH

    d.    IP

    15.  Which of the following is an output device?

    a.    Joystick

    b.    Plotter

    c.    Light pen

    d.    Scanner

    16.  The set of computer programs that manages the hardware/software of a computer is called

    a.    Compiler system

    b.    Operation system

    c.    Operating system

    d.    None of the above

    17.  The core of operating system is

    a.    Command com

    b.    Kernel

    c.    NTLDR

    d.    None

    18.  Check the odd term out

    a.    Internet

    b.    Linux

    c.    Windows

    d.    Unix

    19.  DNS in internet technology stands for

    a.    Dynamic Name System

    b.    Domain Name System

    c.    Distributed Name System

    d.    None of the above

    20.  1 GB is equal to ……..

    a.    230 bits

    b.    230 bytes

    c.    220 bits

    d.    220 bytes  

     

    Click on Link for Next Page

     

 

Next Page>>

See Also :

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 1

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 2

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 3

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 4

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 5

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 6

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 7

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 8

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 9

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 10

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 11

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 12

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 13

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 14

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 15

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 16

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 17

   
 

Answers :

1. (a) 2. (d)   3. (b)   4. (c)    5. (a)    6. (c)    7. (a)    8. (d)   9. (a)    

10. (d) 11. (c)  12. (d) 13. (a)  14. (d) 15. (b) 16. (c)  17. (b) 18. (a)  19. (b) 20. (b)

 
 

Quick Links

| Home | C Language | All India Entrances | Previous Year Papers | Software Projects

| Project Reports | Job Alerts & Notifications | Technical Interview Questions |

| Audio Visual Notes |