:: CCC Question and Answers ::

 

DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 8

1. Which of the following is not a CPU trade name?
a. Intel
b. Dell
c. AMD
d. Cyrix


2. In order to play and hear sound on a computer one needs?
a. Sound card and speaker
b. A Microphone
c. Both (a) and (b)
d. None of the above


3. Which of the following is considered a broad band communication channel?
a. Coaxial cable
b. fiber optics cable
c. Microwave circuits
d. All of the above


4. The file extension of MS-Word document in Office 2000 is .........
a. .docx
b. .txt
c. .doc
d. .pdf


5. Which of the following is not a transmission medium?
a. modem 
b. Coaxial cables
c. telephone lines
d. microwave systems


6. A ............... is a pre-designed format of text and color scheme
a. `Template
b. Slide
c. Presentation
d. None of the above


7. If a computer on the network shares resources for others to use, it is called ............. .
a. Server
b. Mainframe
c. Client
d. None of the above


8. A mouse, trackball and joystick are examples of .............. .
a. Pointing devices
b. pen input devices
c. Data collection devices
d. multimedia devices


9. A plotter is 
a. An input device to produce good quality graphics
b. An output device to produce drawings and graphics
c. A fast output device using camera lenses
d. None of these


10. Which of the rule mentioned below for range names is incorrect
a. Names cannot be the same as a cell reference
b. In a range name you are allowed to use spaces or commas
c. Range names can be directly used in formulas
d. The only separators allowed are underscore characters and/or periods between words.


11. Broder can be applied to 
a. cells
b. paragraph
c. text
d. All of the above


12. The mouse .............. usually appears as an arrow
a. Cursor
b. Pointer
c. Insertions Line
d. None of above


13. The Save As ...... dialog box can be used
a. for saving the file for the first time to save
b. file by some alternative name
c. to save file in a format other than Word
d. All of the above


14. ............ is a protocol used by e-mail clients to download e-mails to your computer.
a. SMTP
b. MAIL
c. FTPP
d. POP


15. Which type of network uses telephone lines
a. WAN
b. LAN
c. PAN
d. Wireless


16. Which of the following is required to communicate between two computers?
a. communications software
b. protocol
c. communication hardware
d. all of the above


17. The ............. effects are used to apply movement to the images and objects in slides.
a. Transition
b. Animation
c. Both (a) and (b)
d. None of the above


18. Which of the following is correct about WAN?
a. It is a data communication network covering large geographical area
b. It is a data communication network, covering a limited geographical area
c. In such a network, three participants are separated by large distance
d. Both (a) and (c)


19. You can activate the Drawing toolbar with this option:
a. Format-Toolbars-Drawing
b. View-Toolbars-Drawing
c. Tools-Drawing toolbar
d. Edit Toolbars-Drawing


20. FDDI is the abbreviation of 
a. Fiber Distributed Data Interface
b. Fiber Data Distributed Interface
c. Fiber Dual Distributed Interface
d. Fiber Disk Data Interface

 

Click on Link for Next Page

 

 

 

Next Page>>

See Also :

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 1

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 2

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 3

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 4

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 5

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 6

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 7

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 8

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 9

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 10

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 11

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 12

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 13

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 14

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 15

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 16

  • DOEACC CCC Practice Question Answer Paper Set - 17

   
 

Answers :

1. (b) 2. (a) 3. (d) 4. (c) 5. (a) 6. (a) 7. (a) 8. (a) 9. (b) 10. (b) 11. (d) 12. (a)
13. (d) 14. (d) 15. (a) 16. (d) 17. (b) 18. (a) 19. (b) 20. (a)
 

 
 

Quick Links

| Home | C Language | All India Entrances | Previous Year Papers | Software Projects

| Project Reports | Job Alerts & Notifications | Technical Interview Questions |

| Audio Visual Notes |